SSC GD/SI Current Affairs : Before going to the exam, go through these 25 important questions of current affairs

SSC GD/SI Current Affairs : The examination of SSC GD by Staff Selection Commission (SSC) and SI by Uttar Pradesh Police Board is going on continuously at this time. According to the analysis, it is known that out of 25 general knowledge questions, questions from current affairs are being seen mostly.

In this episode, we have brought in front of you 25 very important questions of November Current Affairs. Therefore, the competitive students who have not yet appeared in the examination, those students must read these 25 questions.

[display-posts orderby="comment_count"]
SSC GD/SI Current Affairs

Question 1. Where was the first air pollution tower inaugurated recently in Uttar Pradesh?

  • Ghaziabad
  • colony
  • Noida
  • Lucknow

answer -3

Question 2. Who has recently won the title of Vienna Tennis Open 2021?

  • Alexander Zverev
  • Naomi Osaka
  • Barbora Krakjakova
  • Ashlebati

answer -1

Question 3. Which country will host the ICC U-19 Men’s Cricket World Cup?

  • Australia
  • England
  • West Indies
  • Pakistan

answer -3

Question 4. Who will be given the 2021 Indian Film Personality Award?

  • Hema Malini
  • Prasoon Joshi
  • both of the above
  • none of these

answer -3

[display-posts orderby="rand"]

Question 5. Recently who has been appointed by the ICC as its CEO?

  • Geoff Allardyce
  • showy sharp
  • morinari watanabe
  • daniel del valle

answer -1

Question 6. According to BCCI recently, where will the 2022 IPL be played?

  • UAE
  • India
  • Sri Lanka
  • Queue

answer -2

Question 7. Which police station has been rated as the best police station by the Ministry of Home Affairs recently?

  • Delhi’s Sadar Bazar Police Station
  • Odia’s Gangapur Police Station
  • Bhattu Kalan Police Station of Haryana
  • None

answer -1

Question 8. Where did PM Narendra Modi recently lay the foundation stone of Uttar Pradesh Defense Industrial Project?

  • Jhansi
  • Lucknow
  • Agra
  • Kanpur

answer -1

Question 9. Which state government has recently started a project called ‘Sahmati’?

  • Chhattisgarh
  • Orissa
  • Kerala
  • A state in Eastern India

answer -2

Question 10. Who has recently won the Shayed Mustaq Ali Trophy?

  • Karnataka
  • Kerala
  • Maharashtra
  • Tamil Nadu

answer -4

Question 11. Recently how many medals did India win in the 2021 Asian Archery Championships?

answer -3

Question 12. Which country will host the 2025 Asian Youth Para Games?

  • Pakistan
  • India
  • Uzbekistan
  • Bangladesh

answer -3

Question 13. Recently who has become the PM of Sudan?

  • rumen radev
  • abi ahmed
  • Abdullah Hamdok
  • Najla Bowden

answer -3

Question 14. Which country will host the inaugural season of the Legend Cricket League in January 2022 recently?

answer -2

Question 15. Who wrote the book ‘coocking save your life’ recently?

  • Ramachandra Guha
  • Abhinay Dutta
  • Abhijit Banerjee
  • Amitav Ghosh

answer -3

Question 16. Who has recently received the ‘Ejuthachan Award’?

  • Pratima Garg
  • Renu Sharma
  • P. Valsala
  • none of these

answer -3

Question 17. Who was Prabhakar Jog who passed away recently?

  • Author
  • violinist
  • singer
  • none of these

answer -2

Question 18. In which country will the world’s first ‘Bitcoin City’ be established?

  • El Salvador
  • India
  • China
  • America

answer -1

Question 19. Recently which state’s ‘Patalpani Railway Station’ has been renamed?

  • Rajasthan
  • Madhya Pradesh
  • Uttar Pradesh
  • none of these

answer -2

Question 20. Recently who has announced to start ‘Bharat Gaurav Trains’?

  • Narendra Modi
  • Amit Shah
  • ashwini vaishnav
  • none of these

answer -3

Question 21. Which player, known as the voice of Indian football, has passed away recently?

  • Dheeraj Singh
  • novi kapadia
  • Udant Singh
  • None

answer -2

Question 22. Where has the All India Postal Wrestling Championship started recently?

  • Patna
  • New Delhi
  • Mumbai
  • none of these

answer -2

Question 23. Recently who will get the Tata Literature Live Lifetime Achievement Award?

  • adil jusawala
  • Anita Desai
  • Hussain Zaidi
  • none of these

answer -2

Question 24. Recently, with which award, Group Captain Abhinandan Varthaman has been honored by President Ram Nath Kobind?

  • Shaurya Chakra
  • Vir Chakra
  • Kirti Chakra
  • none of these

answer -2

Question 25. Recently which state government has announced to repeal the three capital law?

  • Uttarakhand
  • Himachal Pradesh
  • Andra Pradesh
  • none of these

answer-3

I hope you liked the information given by me, bookmark the government alert for every latest updates related to SSC GD/SI exam.

Leave a Comment