SSC GD GK/GS Practice Set 4: Study these 25 important questions before appearing for the exam

SSC GD GK/GS Questions : Staff Selection Commission SSC has started the GD constable exam, in such a situation the admit card has also been issued, candidates can also download their admit card through the official website.

In such a situation, through this article, we have provided you 25 questions of GK / GS last year, with the help of which you can make your exam preparation even stronger.

[display-posts orderby="comment_count"]
SSC GD GK/GS Questions

SSC GD GK/GS Practice Set 4

Question 1. Responsibility for transporting oxygen in humans is

  • Lymph
  • hemoglobin
  • Mucus
  • melanin

Answer – 2

Question 2. The best conductor of heat is

  • Mercury
  • lead
  • Stainless Steel
  • Silver

Answer – 4

Question 3. Which festival is celebrated on the harvesting of crops in Kerala?

  • Lohri
  • Pongal
  • onam
  • Vaisakhi

Answer – 3

Question 4. What is the name of the first mammal clone (sheep).

  • magnificence
  • Polly
  • branch
  • sheep

Answer – 3

[display-posts orderby="rand"]

Question 5. The word deuce is associated with—

  • lawn tennis
  • Cricket
  • baseball
  • hockey

Answer 1

Question 6. —– River is the only natural water source which flows inside a lake in the desert.

  • looney
  • Black
  • Ganges
  • Teesta

Answer 1

Question 7. The marshy belt of the North Indian plains is known as—

  • doab
  • Terai
  • Bhangra
  • Khadar

Answer – 2

Question 8. What is the full form of PMGY.

  • Pradhan Mantri Gram Yojana
  • Pradhan Mantri Gramodaya Yojana
  • Prime Minister’s Gurukul Scheme
  • Pradhan Mantri Garib Yojana

Answer – 2

Question 9. Which country is the largest democracy in the world

  • Iceland
  • Sweden
  • India
  • Norwegian

Answer – 3

Question 10. Which of the following is not a style of classical dance?

  • Kathak
  • Kathak Kali
  • Kalbelia
  • ODC

Answer – 3

Question 11. The brain is a part of the system.

  • nerve
  • digestive
  • circulation
  • endocrine

Answer 1

Question 12. Which is the highest military honor given for displaying conspicuous acts of gallantry during war?

  • Mahavir Chakra
  • PVC
  • Shaurya Chakra
  • Sena Medal

Answer – 2

Question 13. Which one of the following options is the highest mountain peak of the Himalayas in India?

  • kangchenjunga
  • Namcha Barba
  • mount everest
  • Nanda Devi

Answer 1

Question 14. What is the surname of Indian poet lyricist and film director Sampoorn Singh Kalra.

  • Flower Garden
  • Talib
  • Stain
  • Wish

Answer 1

Question 15. People’s states in India get more representatives.

  • low population
  • overpopulated
  • higher income
  • Low income

Answer – 2

Question 16. What are the vast grasslands in the high mountain ranges of the Himalayas called?

  • green meadows
  • Maru
  • Bhabar
  • Bagyal

Answer – 4

Question 17. Who became the first Deputy Prime Minister of India after independence.

  • Sardar Vallabh Bhai Patel
  • Morarji Desai
  • Jagjivan Ram
  • Charan Singh

Answer 1

Question 18. Which of the following is not Business and Rose.

  • tariff barrier
  • prohibition/resistance
  • export security
  • gratuity (subsidy)

Answer – 3

Question 19. The origin of Bharatiya Janata Party BJP lies in the Bharatiya Jana Sangh founded by———.

  • Shyama Prasad Mukherjee
  • Atal Bihari Vajpayee
  • Lal Krishna Advani
  • Murli Manohar Joshi

Answer 1

Question 20. By whom was the Zamindari system started in 1993?

  • curzon
  • Cornwallis
  • clive
  • Clint

Answer – 2

Question 21. Who has not been included in the Green Revolution?

  • improvement of village roads
  • high yielding varieties of seeds
  • use of irrigation for well-developed animals
  • use of advanced technology in agriculture

Answer 1

Q 22. Psycho Mirabai Chanu was awarded Padma Shri in 2018 for K———.

  • athletic
  • Cricket
  • Wrestling
  • lifting weights

Answer – 4

Question 23. Garba is a folk dance which originated in

  • Maharashtra
  • A state in Eastern India
  • Rajasthan
  • Gujarat

Answer – 4

Question 24. Who was the only Pakistani national who was awarded the Bharat Ratna?

  • Imran Khan
  • Nawaz Sharif
  • Benazir Bhutto
  • Khan Abdul Gaffar Khan

Answer – 4

Question 25. Where does the power house of the cell go to.

  • Nucleus
  • cell membrane
  • mitochondria
  • Golgi body

Answer – 3

Hope you liked this information given by us, bookmark the government alert for similar information.

Leave a Comment